fbpx

Când se schimbă anvelopele de iarnă cu cele de vară?

Dacă majoritatea conducătorilor auto îşi pun întrebarea când să schimbe setul de anvelope de vară cu cel de iarnă, ce spune legislaţia în acest sens, sunt şi conducători auto care sunt interesaţi mai mult de schimbarea anvelopelor de iarnă cu cele de vară. Legea în acest sens din Republica Moldova nu condiționează folosirea anvelopelor de iarnă de o anumită dată din calendar, ci de condițiile meteo nefavorabile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Există o dată oficială stabilită pentru a schimba anvelopele de iarnă cu anvelope de vară?

Răspunsul este negativ. Atunci când se apropie primăvara şi vremea de afară trece prin schimbări demne de luat în calcul, şoferii trebuie să ia în calcul montarea de anvelope de vară. De aceea, imediat după ce temperaturile cresc, proprietarii de maşini pot să îşi schimbe anvelopele de iarnă cu cele de vară.

Ce spun specialiştii despre anvelopele de vară?

Unii şoferi începători au dificultăţi în a recunoaşte anvelopele de iarnă de cele de vară. Aceştia trebuie să fie foarte atenţi la semnul fulg de zăpadă care se găseşte numai pe anvelopele de iarnă, dar şi pe cele all season.

Specialiştii spun că anvelopele de vară sunt special dedicate acestui anotimp cald cu temperaturi foarte ridicate, fiind mai moi şi mai maleabile, fără a se uza repede atunci când temperaturile din asfalt ating chiar şi 60 de grade C – notează Agerpres.

De asemenea, specialiştii recomandă ca, pentru o bună stabilitate şi un control foarte eficient al maşinii, să instaleze un anumit tip de anvelope pentru toate cele patru roţi, nu doar pentru cele din fata sau din spate. Anvelopele de vară sunt realizate din materiale mai tari, care nu se vor uza la temperaturi ridicate, preîntâmpinând totodată fenomenul de acvaplanare.

De asemenea, specialiştii îndeamnă conducătorii auto să nu circule numai cu anvelope de iarnă tot anul sau cu anvelope all season, deoarece se vor toci foarte repede şi va fi nevoie de înlocuirea lor mult mai frecvenţă şi de o vizită la un service.

Articole asemănătoare

Back to top button