fbpx

Călătoriile cu transportul public în Chișinău ar urma să se scumpească: CMC a aprobat noua metodologie

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a aprobat noua metodologia de calculare a tarifelor pentru călătoria în transportul public din capitală. Noile prevederi pun accentul pe procurarea abonamentelor, care ar reduce costul unei călătorii de 2-5 ori.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primarul general de Chișinău, Ion Ceban, ar urma să aprobe noile prețuri. Potrivit noii metodologii, tariful la transportul public va fi de 6 lei, din 1 iulie.

Potrivit municipalității, dacă călătorești mai mult cu transportul public, indiferent cu troleibuzul sau autobuzul, prețul unei călătorii poate ajunge mai mic decât este azi, de doi lei. Prețul propus de 6 lei, va fi unicul atât pentru Chișinău, cât și suburbii.

Cu abonamentul procurat se va putea călători din suburbie în Chișinău și retur, indiferent dacă persoana schimbă transportul de pe troleibuz sau autobuz, prețul și abonamentul va rămâne unic și neschimbat.

Prețurile la abonamente la călătoria cu transportul public:

– 234 de lei, abonament pentru 1 lună
– 594 de lei, abonament pentru 3 luni
– 972 de lei, abonament pentru jumătate de an.

Totodată, în premieră 200.000 de pensionari vor călători gratuit, la fel și 40.000 de copii și elevi până în clasa 5-a vor călători gratuit. Până acum doar copiii până la 7 ani călătoreau gratuit. De asemenea, 18 categorii de persoane, inclusiv vulnerabile, vor călători gratuit.

Potrivit municipalității, Chișinăul a ajuns să aibă cel mai mic tarif din municipiile din Republica Moldova, iar scumpirile la carburanți puteau duce la falimentarea Parcului Urban de Autobuze și a Regiei Transport Electric Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button