fbpx

Ca în anii ’90? Un agent economic din capitală, impus să plătească 10.000 de lei lunar pentru „a avea protecție”

Doi bărbaţi din capitală au fost reţinuţi de ofţierii CNA şi procurori într-un dosar de trafic de influenţă. Aceștia ar fi exercitat presiuni asupra unui agent economic și l-ar fi somat să le ofere câte 10.000 de lei lunar pentru a fi protejat de eventuale controale şi sancţiuni din partea unor instituţii ale statului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit denunţătorului, care actualmante administrează o cantină de pe strada Uzinelor, totul a început anul trecut, când un fost angajat al unei baze situate pe aceeași stradă i-ar fi propus protecţie pentru eventuale verificări inopinate ale mai multor instituţii de stat. Acesta ar fi susţinut că poate determina angajați din cadrul Poliţiei, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Serviciului protecție Civilă și Situații Excepționale şi altor organe de control să nu opereze verificări şi să nu aplice sancţiuni în cazul în care vor depista nereguli în administrarea cantinei.

Pentru soluţionarea pretinselor probleme, bănuitul, împreună cu complicele său, ar fi cerut o taxă lunară de protecţie în sumă de 10.000 de lei. În baza mărturiilor antreprenorului, CNA şi procurorii au demarat o investigaţie şi au pornit o urmărire penală pentru trafic de influenţă.

Pe parcursul a trei luni, sub controlul CNA, denunţătorul a oferit bănuiţilor, în tranşe, 27.000 de lei. Pe 20 ianuarie, în momentul transmiterii ultimei sume de 10.000 de lei, au fost reţinuţi ambii suspecți, fiind plasaţi pentru 72 de ore în izolatorul CNA.

Cazul este cercetat în continuare sub conducerea Procuraturii Anticorupţie. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, indivizii riscă până la șapte ani de pușcărie sau amendă penală.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button