fbpx

Boris Gâlcă: Circa 1000 de cazuri de gripă, confirmate în Chișinău, însă numărul real e mult mai mare

În prezent în municipiul Chișinău sunt înregistrate 1.000 de cazuri de gripă confirmate prin laborator. O spune Boris Gîlca, șeful Direcției generale asistență medicală și socială, care subliniază că numărul real al cazurilor de gripă este mult mai mare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, Boris Gîlca a menționat că nu orice chișinăuian își poate permită să-și facă testul la gripă.

Nu oricine poate face testul la gripă. În primul rând, pacientul trebuie să se ducă într-un laborator, trebuie să se preia această probă, în unele cazuri ele costă mult și nu sunt acoperite de asigurările medicale”, a subliniat Boris Gîlca.

Totodată, oficialul a subliniat că a dispus ca diagnoza de gripă în municipiul Chișinău să fie dispusă în baza simptomaticii și nu a testului de laborator.

La zi avem circa 1.000 de cazuri de gripă confirmate prin laborator, dar numărul real e mult mai mare”, a precizat Gîlca.

De asemenea, șeful Direcției generale asistență medicală și socială a explicat care sunt diferențele dintre gripă și infecție respiratorie.

Ambele sunt infecții virale. Și COVID-ul este infecție virală. Putem aveam trei formule combinate de infecții virale: curat doar infecția respiratorie -viroze, care sunt cele mai mult, putem avea suprapunerea a două infecții virale – viroze și COVID, iar pentru a dovedi acest lucru trebuie să faci două teste separate sau tripla infecție când se poate suprapune și gripa”, a explicat Gîlca.

Articole asemănătoare

Back to top button