fbpx

BERD devine unicul beneficiar al operatorului Portului de la Gurgiulești

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a cumpărat 100% din capitalul grupului de companii Danube Logistics (Danube Logistics Group). Potrivit unui comunicat publicat miercuri, 19 mai, tranzacția a fost încheiată la 7 mai 2021. BERD devine astfel unicul beneficiar efectiv al Danube Logistics SRL, operatorul Portului Internaţional Liber Giurgiulești.

„Prin această achiziție, BERD își propune să promoveze continuarea funcționării și dezvoltării cu succes a Portului Internațional Liber Giurgiulești, și va încerca să atragă investitori internaționali pentru a sprijini și dezvolta în continuare portul”, declară BERD, care amintește că a sprijinit construcția și exploatarea Portului Internațional Liber Giurgiulești din 1995 și, în 2013, a înlocuit Credit Suisse ca beneficiar economic primar al funcționării portului în urma refinanțării datoriilor restante ale Danube Logistics către Credit Suisse.

Ca proprietar al portului, BERD speră ca „în viitorul apropiat, pentru a susține și impulsiona dezvoltarea economică a Republicii Moldova, să fie îndeplinite toate obligaţiile investiţionale restante prevăzute în Acordul de Investiții din 2004 dintre Republica Moldova și dezvoltatorii de atunci ai portului”.

BERD este deținută de 69 de țări (inclusiv Republica Moldova), Uniunea Europeană și Banca Europeană de Investiții.

BERD este cel mai mare investitor străin din Republica Moldova, cu un total de investiții de 1,4 miliarde de euro.

Articole asemănătoare

Back to top button