fbpx

Bătutul covoarelor și uscarea rufelor în curțile blocurilor din capitală ar putea fi sancționate. Cum este motivată inițiativa?

Bătutul covoarelor în curțile blocurilor din capitală ar putea fi sancționat. O inițiativă în acest sens a fost lansată de Direcția locativ-comunală și amenajare.

Rigoarea este inclusă în Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău. La etapa actuală, documentul este propus pentru consultări publice.

Șeful Direcției, Ion Burdiumov, a declarat pentru IPN că oamenii trebuie să fie conștienți de faptul că, atunci când ies în curte să bată un covor, creează incomodități vecinilor. La fel, potrivit lui, praful se depune pe mașinile parcate în preajmă, dar și pe geamurile locuințelor.

Pe lângă această reglementare, documentul mai prevede interzicerea uscării rufelor pe domeniul public și privat al municipiului. De asemenea, ar putea fi restricționată utilizarea grătarelor în spațiul public, pășunatul în zonele verzi ale orașului, circulația pe patine cu rotile, biciclete, motociclete sau vehicule în parcuri şi în zonele verzi, semnalizate ca atare, dar și murdărirea carosabilului.

Articole asemănătoare

Back to top button