fbpx

Basarabenii fără cetățenie română NU pot participa la maratonul de imunizare de la Iași

Basarabenii care nu dețin cetățenia română nu vor putea participa la maratonul de imunizare de la Iași. Precizarea a fost făcută de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițanu” de la Chișinău după ce anterior anunța că e posibilă administrarea serului la prezentarea pașaportului biometric moldovenesc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, accesul cetățenilor străini pe teritoriul României în baza pașaportului biometric este restricționat. Autoritățile de peste Prut au prelungit pe 10 mai starea de alertă pentru încă 30 de zile. Așadar, doar cei care dețin cetățenie dublă se pot vaccina în baza cărții de identitate românești.

Potrivit de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, de vineri, 14 mai, ora 16:00, până luni, 17 mai, ora 8:00, orice persoană care a împlinit vârsta de 16 ani se poate prezenta fără programare, pentru a fi imunizată cu prima doză de ser Pfizer. Pentru minori este necesar acordul scris al unui părinte sau al tutorelui legal.

Pe esplanada UMF Iași va fi instalat un Info Point, iar în clădirea Universității vor fi amenajate 20 de fluxuri de vaccinare. Rapelul va fi asigurat de instituție după 21 de zile de la prima doză, în weekend, în perioada 4-6 iunie.

Articole asemănătoare

Back to top button