fbpx

Bărbatul care a încercat să scoată din R. Moldova 100.000 de euro, fără a-i declara, a fost trimis pe banca acuzaților

Un bărbat de 43 de ani din Leova a fost trimis în judecată de procurorii PCCOCS pentru că s-a eschivat, la Aeroportul Internațional Chișinău, să declare o sumă impunătoare de euro și lire sterline pe care-i avea în bagajul de mână, care convertită în valută națională depășește două milioane de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tentativa de contrabandă a avut loc în luna septembrie curent, atunci când la ieșirea din țară, la îmbarcarea spre Istanbul, acesta a făcut uz de trecerea inscripționată „nimic de declarat”. Însă, încercarea acestuia de a scoate din țară o astfel de sumă de bani, care o depășește pe cea care conform legii nu este necesar a fi declarată (10.000 euro), nu a devenit realitate. Mai exact, intenția i-a fost dată-n vileag la controlul standard. Ulterior, suma a fost ridicată de reprezentanții Serviciului Vamal, care a efectuat urmărirea penală, sub conducerea procurorilor PCCOCS.

După audierea bănuitului de către procurorii PCCOCS, oamenii legii i-au formulat învinuirea și i-au prezentat-o acestuia. Ulterior terminării urmăririi penale, dosarul acestuia a fost trimis în judecată. La etapa urmăririi penale, bărbatul nu și-a recunoscut vina, declarând că banii erau destinați întoarcerii unei datorii.

La solicitarea procurorilor, asupra mijloacelor bănești a fost aplicat sechestru, cu depozitarea lor la Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale a CNA și dispunerea confiscării lor ulterioare, în folosul statului. În continuare, procurorii vor efectua investigații financiare paralele pe dosar.

Potrivit legii, fapta imputată se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 4 la 10 ani.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button