fbpx

Autorizația sanitară ar putea fi exclusă pentru activitățile ce nu au impact pentru sănătatea publică

Un grup de deputați, în frunte cu membra Comisiei economie, buget și finanțe, Marina Morozova, a anunțat o nouă inițiativă legislativă prin care se vrea îmbunătățirea climatului de afaceri prin eliminarea unor obligații și cerințe birocratice excesive.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acest proiect de lege vrea să modifice Legea privind supravegherea de stat a sănătății publice presupun excluderea obligației autorizării sanitare de funcționare pentru obiectivele în care se desfășoară activități ce nu au impact pentru sănătate publică.

Astfel, proiectul va permite asigurarea previzibilității și regulilor clare pentru mediul de afaceri, în partea ce vizează categoriile de produse, servicii și activități care se supun autorizării sanitare.

Procedurile de organizare a autorizării sanitare, formelor de autorizare sanitară specifice categoriilor de produse şi servicii, termenele de eliberare a documentelor respective urmează să fie stabilite de Guvern.

Totodată, este prevăzută dispunerea autorizării sanitare de funcționare a obiectivelor în funcție de activitatea desfășurată în cadrul acestora, indiferent de modul de finanțare a obiectivelor, de dreptul de proprietate asupra acestora sau de faptul dacă sunt nou-construite, reconstruite, reprofilate și modernizate sau sunt funcționale.

Proiectul va fi propus spre examinare în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Articole asemănătoare

Back to top button