fbpx

AUR vrea front comun cu PUN: Formațiunea, invitată să formeze un bloc parlamentar pentru anticipate

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) vrea front comun cu Partidul Unității Naționale (PUN). Formațiunea a fost invitată să formeze un bloc parlamentar pentru anticipatele din 11 iulie. Se întâmplă după ce, anterior, PUN a refuzat dialogul cu AUR. Atunci, Octavian Țîcu a declarat că nu acceptă ca formațiunea pe care o conduce să participe la scrutin sub logo-ul AUR. 

„În urma discuțiilor reprezentanților Alianței pentru Unirea Românilor cu Partidul Unității Naționale, implicit cu președintele acestui partid, Octavian Țîcu, din păcate, nu am reușit să ajungem la un consens în vederea formării unei liste naționale. Chiar dacă acest subiect nu a fost discutat în cadrul întâlnirilor bilaterale, am văzut în spațiul public deschiderea și propunerea publică a Partidului Unității Naționale de a fi format un bloc electoral unionist”, a declarat liderul AUR, Vlad Bilețchi.

„Veau să vă anunț public că suntem foarte fericiți și anunțăm că suntem deschiși și pentru a fi format acest bloc electoral comun. Așteptăm oficial răspunsul sau confirmarea celor de la PUN, pentru a purcede la săvârșirea acestui act unionist”, a mai adăugat acesta.

Amintim că Partidul Unității Naționale (PUN) a anunțat nu va merge la parlamentarele din 11 iulie împreună cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Președintele PUN, Octavian Țîcu, a declarat că nu acceptă ca formațiunea pe care o conduce să participe la scrutin sub logo-ul AUR. În același timp, Țîcu susține că ar fi acceptat oferta dacă ar fi fost propusă o siglă neutră.

ZUGO amintește că AUR a chemat la dialog partidele unioniste cu scopul de a face front comun la parlamentare. Până acum, au răspuns pozitiv la ofertă Partidul Liberal și Uniunea Salvați Basarabia.

Articole asemănătoare

Back to top button