fbpx

audio | Grigoriu îl acuză pe Platon de intimidare, după o discuție telefonică. Convorbirea, publicată de controversatul om de afaceri

Președinta Comisiei parlamentare de anchetă „Laundromat”, Inga Grigoriu, îl acuză pe Veaceslav Platon de intimidare, în urma unei discuții telefonice. Astfel, Grigoriu s-a adresat Procuraturii Generale. La scurt timp, controversatul om de afaceri a decis să publice convorbirea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În contextul în care a fost sunată de Veaceslav Platon, în aceeași în care a apărut declarația sa în mass-media, și, având în vedere conținutul discuției, intonația iritată și cuvintele utilizate de acesta, dânsa consideră că este vorba de exprimarea unei amenințări în adresa sa cu scopul de a o împiedica să-și exercite în modul cuvenit atribuțiile de deputat în Parlamentul R. Moldova, inclusiv de președintă a Comisiei parlamentare de anchetă LAUNDROMAT”, se arată într-un comunicat al Platformei DA.

Din convorbirea telefonică publicată de Veaceslav Platon reiese că acesta a sunat-o pe deputată și a întrebat-o întreba de ce nu a fost invitat la ședința comisiei de anchetă. Drept urmare, Inga Grigoriu i-a explicat că în cadrul comisiei au fost audiate instituțiile de stat, Platon neavând un statut potrivit contextului.

„Ați făcut o muncă inutilă. Vă este frică de răspunsurile mele. Sunteți o mincinoasă”, i-a spus Platon deputatei.

Menționăm că Comisia parlamentară de anchetă sub denumirea de „Laundromat” a investigat tranzacțiile din perioada 2010-2014, când aproximativ 70 de miliarde de dolari americani, proveniți din băncile rusești, ar fi fost spălați prin intermediul instanțelorși băncilor din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button