fbpx

Au făcut cinci milioane de lei pe Gmail și Odnoklassniki. Doi bărbați din capitală, reținuți după ce ar fi spart mai multe conturi de pe rețelele de socializare

Doi bărbați din capitală, în vârstă de 19 și respectiv 49 de ani, au fost reținuți, fiind suspectați de phishing. Cei doi ar fi spart mai multe conturi de e-mail și pagini de pe rețelele de socializare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Procuraturii, bănuiții ar fi oferit serviciile ilegale din anul 2016 și până în prezent, prin intermediul forumurilor închise, precum și website-urilor specializate în primirea comenzilor de acest gen. Aceștia ar fi transmis victimelor un link. După ce persoanele vizate accesau adresa electronică, suspecții le aflau parolele, secretele comerciale, datele bancare, precum și intrau în posesia imaginilor personale sau intime ale victimelor.

Pentru spargerea unui cont de Gmail, bănuiții ar fi încasat circa 50.000 de ruble rusești, echivalentul a 13.700 de lei, iar pentru spargerea paginii de pe rețeaua de socializare Odnoklassniki –  aproximativ 3.000 de lei. Mijloacele bănești erau achitate de comanditari prin intermediul sistemelor de plăți online, iar venitul pe care l-ar fi obținut bănuiții se estimează la circa cinci milioane de lei.

În rezultatul perchezițiilor, de la domiciliile bănuiților au fost ridicate calculatoare, telefoane mobile și dispozitive de stocare a informației. Dacă vina le va fi demonstrată, ei riscă până la nouă ani de închisoare.

Articole asemănătoare

Back to top button