fbpx

Atenție, consumatori. ANSA anunță despre retragerea unui lot neconform de pepene galben din import

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează despre depistarea unui lot de pepene galben de import, în mărime de 2416 kg, cu depășirea nivelului admisibil al conținutului de nitrați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru a asigura consumatorii cu produse alimentare sigure și inofensive, s-a dispus în mod urgent retragerea pepenilor galbeni plasați pe piață și interzicerea comercializării acestora.

Odată cu apariția fructelor și legumelor de sezon, ANSA își intensifică controalele în baza Programului de monitorizare și supraveghere.

Consumatorii sunt îndemnați să procure produse alimentare din locuri autorizate/înregistrate oficial. Comercianții trebuie să dețină acte prin care să confirme inofensivitatea produselor vegetale pe care le comercializează și anume: rapoarte de încercări efectuate de un laborator acreditat sau certificatul de inofensivitate, pe care, la solicitare, să le prezinte consumatorului.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 26 46 43;

Linia Verde: 0 800 800 33;

Articole asemănătoare

Back to top button