fbpx

Asociația Judecătorilor din R. Moldova a rămas fără director. Vladislav Clima a demisionat din funcție

Vladislav Clima a demisionat din funcția de director al Asociației Judecătorilor din R. Moldova. Acesta a venit cu un mesaj pe pagina de Facebook a asociației.

„În calitate de judecător și de cetățean al Republicii Moldova, am promovat integritatea și corectitudinea sistemului judecătoresc, care trebuie în mod obligatoriu să se bazeze exclusiv pe lege. Aceleași valori le-am promovat și din funcția de Președinte al Asociației Judecătorilor din Republica Moldova.

Fără o justiție independentă nu poate exista nici democrație, nici stat de drept, nici garantarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. În mecanismul statal de apărare a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, buna funcționare și organizare a autorităților judecătorești, constituie un factor de primă importanță.

Aceste deziderate de independență a autorității judecătorești, de rînd cu valorificarea încredirii Societății în justiție, continuă a fi și principalele valori ale judecătorilor.

Cu toate acestea, spre regret, atacurile la care a fost supus sistemul judecătoresc în ultimii ani, au rezultat cu diminuarea încrederii și distorsionarea percepției societății.

Exprimîndu-mi speranța că în pofida dificultăților se va reuși o reformare veritabilă nu doar a sistemului judecătoresc ci și a percepției societății în adresa lui, asta fiind prima și principala premisă, fără de care este imposibilă consolidarea independeției sistemului judecătoresc, pentru care am pledat și activat în calitate de Președinte al Asociației Judecătorești și voi continua din orice postură,

Declar că demisionez din funcția de Președinte al Asociației Judecătorilor din Republica Moldova, începând cu ziua de astăzi, 3 decembrie 2021.

Exprim sincere mulțumiri tuturor membrilor Asociației Judecătorilor din Republica Moldova, pentru efortul comun în consolidarea sistemului judecătoresc și a actului justiției, și Vă îndemn să continuăm această muncă și activitate extrem de importantă pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”, a scris Vladislav Clima.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button