fbpx

Asfalt deteriorat pe strada Ion Creangă: Pe cine dă vina Primăria?

În seara zilei de 30 august ploaia a făcut prăpăd în capitală. Mai multe străzi au fost inundate, iar unele mașini au rămas blocate în trafic. Strada Ion Creangă din sectorul Buiucani, dată în exploatare în urmă cu un an, a fost deteriorată de aversele puternice. În acest context, Primăria capitalei a venit cu o reacție în care menționează că defecțiunile depistate la această etapă sunt în totalitate în responsabilitatea antreprenorului de lucrări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit municipalității, lucrările nu au fost recepționate de către Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație. Totodată, conform condițiilor contractuale, „garanția pentru lucrările executate este de 5 ani, din momentul recepției la terminarea lucrărilor, care nu a avut loc”.

Amintim că contractul privind reparația capitală a străzii Ion Creangă a fost încheiat pe 16 octombrie 2020 cu agentul economic Genesis International SRL. Ploaia din seara zilei de marți, 30 august, a spălat asfaltul de pe strada cu pricina. Imaginile cu asfaltul decojit pe mai multe porțiuni de pe stradă au fost făcute publice de consilierul municipal PAS, Roman Cojuhari. 

A ținut fix un an. Strada Ion Creangă nou renovată. Vom cere de urgență inspectarea acestei străzi cât este valabil termenul de garanție. Sau vor spune că asupra acestor cazuri nu se răsfrânge garanția?”, a scris consilierul Roman Cojuhari pe Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button