fbpx

Ar fi servit înainte de drum? Doi moldoveni, prinși în stare de ebrietate la vama românească

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Iași-Sculeni, ofițerii din România a depistat doi moldoveni care ar fi urcat la volan în stare de ebrietate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Unul dintre ei, în vârstă de 37 de ani, conducea un automobil de model Renault, înmatriculat în Republica Moldova. Responsabilii de la vamă au observat că acesta emană halenă alcoolică, motiv pentru care l-au testat cu aparatul etilotest marca Drager. Rezultatul testării a fost de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei un alt moldovean, în vârstă de 38 de ani, care se afla la volanul unui Opel înmatriculat în țara noastră. Suspectând că acesta ar fi în stare de ebrietate, ofițerii l-au testat, iar concentrația de alcool pur din aerul expirat era de 0,89 mg/l.

Ambii bărbați au fost conduși la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Doctor Nicolae Oblu” pentru analize ulterioare. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge.

Articole asemănătoare

Back to top button