fbpx

Ar fi racolat tinere din Moldova, inclusiv minore, să lucreze în „magazinele” din Grecia. Două femei, suspectate de trafic de ființe umane cu scopul exploatării sexuale

Două moldovence sunt suspectate de trafic de ființe umane. Bănuitele ar fi racolat tinere din familii social-vulnerabile, inclusiv minore, le-ar fi dus în orașul Atena din Grecia și le-ar fi exploatat sexual în mai multe case de toleranță, denumite de suspecte „magazine”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Una dintre presupusele traficante a fost reținută, iar alta este deja plasată în arest. Acestea au 27 și respectiv 43 de ani, fiind originare din Cahul și Cantemir.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, de comun cu procurorii PCCOCS, s-a stabilit că membrii grupului criminal ar fi profitat de vulnerabilitatea tinerelor și le-ar fi impus să se prostitueze. Casele de toleranță unde conaționalele prestau servicii sexuale erau administrate direct de un albanez, care era liderul grupului criminal organizat, deconspirat în octombrie 2019. Precizăm că, luna trecută, procurorii au trimis în judecată primul dosar de învinuire pe acest caz.

Dacă le va fi dovedită vinovăția, bănuitele riscă până la 20 de ani de pușcărie. Oamenii legii continuă acțiunile de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, persoanelor implicate în acest caz și identificarea altor tinere recrutate de către suspecți, precum și pentru reținerea „capului” grupării.

Articole asemănătoare

Back to top button