fbpx

Aproape 25.000 de refugiați au părăsit R. Moldova în două săptămâni. Câți se află la moment în țara noastră

Centrul Unic de Gestionare a Crizei informează că în perioada 8-22 martie 2022 aproape 25.000 de refugiați din Ucraina au fost ajutați să ajungă în destinații ale Uniunii Europene. Refugiații sunt transportați pe cale rutieră, feroviară și aeriană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Începând cu 8 martie și până astăzi, ora 12:00, au fost organizate 25 de curse aeriene cu un număr total de pasageri la bord de 3321. Oamenii au ajuns în Israel, Bulgaria, Turcia, Germania și Austria.

În aceeași perioadă, au fost efectuate 451 de curse cu autocarul și transportate 14.914 persoane. Majoritatea acestora au ajuns în România.

Alte peste 6.404 persoane din Ucraina au ajuns la Iași și București cu trenurile comerciale și cursa specială Căușeni – Chișinău – Iași, organizată de Centrul Unic de Gestionare a Crizei.

Pentru a rezerva locuri în transportul rutier, persoanele refugiate sunt îndemnate să completeze formularul online. Iar pentru cursele aeriene, pot găsi informație AICI.

Menționăm că cetățenii ajunși în Moldova din Ucraina continuă să plece spre alte destinații și cu automobilele personale sau sunt ajutați de cetățenii Republicii Moldova să treacă frontiera cu România.

Marți, 22 martie, ora 6:00, pe teritoriul Republicii Moldova se aflau 101.035 de refugiați, dintre care 49.033 de copii. În ultimele zile, la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina nu s-a înregistrat flux majorat de intrări în Republica Moldova și se circulă în regim normal.

În cele 104 centre de plasament din țară, dintre care 42 în Chișinău, sunt cazați 4209 refugiați, majoritatea femei și copii. În centre mai sunt disponibile 4978 de locuri libere.

Vezi și: E pregătită R. Moldova să primească un nou val de refugiați, dacă Rusia atacă Odesa? Răspunsul Maiei Sandu

Articole asemănătoare

Back to top button