fbpx

Aparatele de aer condiționat ar putea să ne salveze de schimbarea climatică. Ce declară cercetătorii?

Mai mulți cercetători de la Karlsruhe Institute of Technology, printre care și inginerul Roland Dittmeyer, susțin că aparatele de aer condiționat ar putea fi de ajutor nu doar pentru a răcori încăperile închise, dar și pentru a lupta împotriva schimbării climatice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit oamenilor de știință, acest lucru este posibil datorită faptului că aparatele captează dioxidul de carbon din aer, care a ajuns la un nivel extrem de mare în ultimele 15 milioane de ani.

Așadar, pentru ca să putem îmbunătăți aparatele de aer condiționat pentru ca să poată filtra dioxidul de carbon, este nevoie ca acesta să aibă un filtru special creat pentru a capta și acumula substanța. Ulterior, la utilizarea apei și realizarea unui proces chimic, în aparat s-ar crea un lichid artificial, considerat drept combustibil. Acesta va putea pune în funcțiune aparatul pentru ca acesta să răcorească încăperile, transmite playtech.ro.

„Ideea de bază este că dacă vrem cu adevărat să atingem nivelul zero de emisii nete ale dioxidului de carbon, trebuie să adresăm toate sectoarele sistemului de energie. Dacă avem suficient combustibil creat de aparatul de aer condiționat, l-am putea păstra. Am putea construia o rezervă viitoare de hidrocarburi. Poate mai târziu o vom folosi sau nu o vom folosi”, a spus Dittmeyer.

Articole asemănătoare

Back to top button