fbpx

Ambuscadă la Căușeni: Oamenii legii au descoperit mărfuri de contrabandă de 900.000 de lei, aduse de la Odesa

Oamenii legii au organizat o ambuscadă la Căușeni și au reținut trei persoane. Ele ar fi adus marfă de contrabandă de la piața Kilometrul 7 din Odesa, Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Suspecții au fost reținuți în flagrant de către procurori, Serviciul Vamal și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate. Valoarea mărfii transportate de către aceștia este de circa 900.000 de lei.

Potrivit materialelor cauzei, mărfurile ridicate ar fi fost introduse în țară prin regiunea transnistreană și depozitate în localitățile din zona de securitate. De aici bunurile ar fi fost preluate de alți membri ai grupării, care aveau rolul de a le transporta pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, prin evitarea posturilor vamale interne de control.

Cetățenii vizați în dosar ar fi membri ai unei grupări infracționale. Procurorii au depus demersuri de aplicare a arestului preventiv față de aceștia pentru un termen de 30 de zile, acestea fiind satisfăcute de către magistrați.

Ulterior reținerii, forțele de ordine au efectuat 10 percheziții la mai multe adrese din Căușeni. Ca urmare, pe lângă mărfurile de larg consum în valoare aproximativă de 900.000 lei, au fost ridicate și trei autovehicule care se presupune că ar fi fost utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

Investigațiile pe acest caz continuă, iar oamenii legii urmează să stabilească dacă și alte persoane ar fi fost implicate în schemă. Dacă vina suspecților va fi demonstrată, ei riscă circa 10 ani de pușcărie.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button