fbpx

Am putea avea restricții mai dure în perioada stării de urgență. Anunțul șefei interimare de la Ministerul Sănătății

În Republica Moldova ar putea fi instituite restricții mai dure dacă număr îmbolnăvirilor de COVID-19 nu va scădea. Declarația aparține șefei interimare a Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ei, specialiștii monitorizează situația pentru a ajusta unele prevederi. Acestea vor ține de reducerea deplasărilor și distanțarea fizică.

„Evaluăm pe parcurs situația, cum vor fi indicatorii epidemiologic. În funcție de evoluția situației se vor ajusta anumite prevederi. Ar putea fi restricții mai dure. (…)Propunerile asupra cărora se lucrează la nivel de Comisie pentru Situații Excepționale, vom veni în următoarele zile cu anumite modificări. (…) Țin de distanțare, de reducerea a persoanelor la serviciu”, a spus funcționara în studioul TVR Moldova.

Precizăm că, prima decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale a fost cu năbădăi. Bunăoară, moldovenii au fost nemulțumiți de faptul că nu se pot afla în parcuri, în timp ce transportul public este aglomerat, iar centrele comerciale rămân deschise. Ulterior, Primăriile din Chișinău și Bălți au anulat această măsură, iar apoi premierul interimar a anunțat că norma va fi revăzută.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button