fbpx

Alimentația incorectă – o problemă acută a secolului XXI. Unul din trei copii este subnutrit sau supraponderal

După cum a afirmat Agenţia ONU pentru protecţia copiilor, în 2018, dintre cei 676 de milioane de copii sub 5 ani la nivel mondial, aproximativ o treime erau subnutriţi sau supraponderali, iar jumătate sufereau de carenţe alimentare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din cauza obiceiurilor alimentare, a sărăciei persistente şi a schimbărilor climatice, un număr tot mai mare de ţări sunt afectate de diferite forme ale malnutriţiei, compromiţând dezvoltarea lor viitoare.

„Modul în care înţelegem şi reacţionăm la malnutriţie trebuie să se schimbe: nu este vorba doar despre a le oferi copiilor să mănânce suficient, ci de a le oferi alimentaţia potrivită”, a declarat Henrietta Fore, directoarea Unicef.

Prin această afirmație, directoarea a făcut referire la „foamea ascunsă”, ceea ce reprezintă suficiența de calorii, însă deficitul de minerale şi vitamine.

Deşi numărul copiilor care nu primesc suficientă hrană în raport cu nevoile lor nutritive a scăzut semnificativ, aceasta rămâne a fi o problemă majoră pentru Africa şi Asia de Sud.

Excesul de greutate şi obezitatea reprezintă și ele o problemă care se dezvoltă rapid, cu 40 de milioane de copii afectaţi, inclusiv în ţările sărace, transmite agerpres.ro.

„În trecut, se credea că excesul de greutate şi obezitatea îi afectau numai pe cei bogaţi, dar acesta nu mai este cazul”, a declarat Victor Aguayo, medic în sănătate publică.

Articole asemănătoare

Back to top button