fbpx

Ajutor umanitar de 291.000 de dolari pentru R. Moldova. Donația a venit din partea OMS și a Germaniei

Republica Moldova a beneficiat de un ajutor umanitar în valoare de 291.000 de dolari. Sprijinul a fost posibil cu suportul financiar al Guvernului Republicii Federale Germania și Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, circa un milion de măști chirurgicale au fost donate suplimentar țării noastre, echipamentul de protecție personală urmând a fi distribuit de către Ministerul Sănătății în spitalele municipale și raionale și în cele de asistență medicală primară. Totodată, măștile chirurgicale nesterile vor fi repartizate și în instituțiile medicale din regiunea transnistreană.

„Donația de astăzi este foarte importantă pentru protecția lucrătorilor medicali. Germania este unul dintre cei mai solizi parteneri ai țării noastre în lupta cu virusul COVID-19. Din totalul de ajutoare umanitare și echipamente de protecție recepționate de Republica Moldova de la declanșarea pandemiei de 810 milioane lei, valoarea financiară a ajutorului oferit de poporul german constituie 305 milioane lei.

Pe parcurs au venit: 100 de ventilatoare pulmonare, 900 de pulsoximetre, patru milioane de măști, șapte milioane de măști chirurgicale, 500 de milioane de mănuși, 156.000 de costume de protecție și astăzi, la acest suport, se mai adaugă un milion de măști.

Acest gest de solidaritate demonstrează, o dată în plus, cât de important este să respectăm măsurile epidemiologice, precum respectarea distanței sociale, purtarea măștii de protecție, igienizarea regulată a mâinilor și vaccinarea împotriva COVID-19, pentru a putea combate pandemia”, a declarat joi, 16 septembrie, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, la evenimentul de recepționare ale ajutorului umanitar.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button