fbpx

Aeroportului ar putea reveni în posesia statului? Magistrații au respins cererea Avia-Invest privind anularea rezilierii contractului de concesionare

Magistrații au respins cererea S.C. „Avia-Invest” S.R.L privind anularea rezilierii contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată marți, 21 februarie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, anunță Agenția Proprietății Publice (APP).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit Hotărârii, acţiunea în contencios administrativ a reclamantului S.C. „Avia-Invest” SRL împotriva Agenției Proprietății Publice (APP) privind anularea actului administrativ individual defavorabil din 08 iulie 2020 și a deciziei adoptate în procedura prealabilă din 17 iulie 2020, a fost respinsă ca fiind neîntemeiată.

Amintim că la 8 iulie 2020, APP a înaintat SRL „Avia Invest” o notificare, prin care a anunțat despre rezoluțiunea contractului de concesiune a activelor ÎS „Aeroportul Internațional Chișinău”, din motivul neonorării de către concesionar a obligației contractuale privind prezentarea garanției de bună execuție a angajamentelor investiționale.

Ulterior, SRL „Avia Invest” a venit cu o cerere prealabilă de anulare a notificării de rezoluțiune, cerere respinsă integral de către Agenția Proprietății Publice. Drept urmare, compania a depus o cerere de chemare în judecată în instanța de contencios administrativ.

Hotărârea instanței în acest sens nu este definitivă, SRL „Avia Invest” având dreptul de a o contesta în Curtea de Apel Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button