fbpx

Aeroportul Chișinău, tot mai aglomerat. Spînu: Vom face curând studiul de fezabilitate pentru un nou terminal, parcare auto, pistă și alte tehnologii

Numărul pasagerilor Aeroportului Internațional Chișinău crește din ce în ce mai mult. „Soluția este una singură: investiții serioase în aeroport. Din acest motiv, am anunțat că vom efectua cât mai curând studiul de fezabilitate pentru un nou terminal, parcare auto, pistă și alte tehnologii necesare pentru buna funcționare a aeroportului”, a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit oficialului, investițiile necesare sunt estimate la 250-300 milioane EUR.

Spînu a publicat un grafic al numărului de pasageri de la aeroport în primele șase luni ale anului 2024 și a enumerat câteva concluzii.

„Am înregistrat un număr record de pasageri pentru primele șase luni ale anului. Numărul de pasageri a crescut cu 39% comparativ cu anul trecut. Deschiderea de noi curse și creșterea numărului de companii care au reluat sau au început să zboare de pe aeroportul nostru sunt printre principalele motive ale acestei creșteri.

Prognozele arată că această creștere va continua. Fluxul de pasageri va crește în mod constant. Continuăm discuțiile cu mai multe companii aeriene pentru a extinde numărul de rute de pe aeroport”, a scris Andrei Spînu.

Articole asemănătoare

Back to top button