fbpx

Acord bilateral între R. Moldova și Franța în domeniul recuperării bunurilor infracționale

În cadrul celei de-a treia ediție a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, care a avut loc luni, 21 noiembrie, la Paris, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, s-a întâlnit cu omologul său francez, Éric Dupond-Moretti. Cei doi au discutat despre un posibil acord bilateral între Moldova și Franța în domeniul recuperării bunurilor infracționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul întrevederii, Sergiu Litvinenco a prezentat agenda reformelor din domeniul justiției și, respectiv, dificultățile întâmpinate în procesul de implementare a acestora.

De asemena, cei doi miniștri au stabilit ariile de cooperare pe segmentul justiției.

Semnarea unui Acord bilateral între Franța și Republica Moldova privind recuperarea bunurilor infracționale; realizarea mai multor schimburi de experiență între instituțiile de drept franceze și cele din Republica Moldova, ce țin de activitatea organelor de auto-administrare în justiție, activitatea de investigare a cazurilor, precum și de eficientizare a procedurilor prin intermediul comisiilor rogatorii”, a scris Litvinenco într-o postare pe rețelele de socializare.

Oficialii au avut un schimb de opinii și cu privire la decizia recentă a autorităților SUA de a impune sancțiuni oligarhilor Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc, precum și despre inițiativa de a elabora „Legea Magnitsky”, respectiv despre impactul și importanța unei astfel de legi nu doar la nivel național, ci și internațional.

Întrevederea s-a încheiat cu exprimarea aprecierilor și mulțumirilor, dar și cu lansarea unui invitații către ministrul francez Dupond-Moretti de a vizita Republica Moldova, pentru „continuarea și dezvoltarea colaborării pe segmentul justiției”, a concluzionat ministrul Justiției în postare.

Articole asemănătoare

Back to top button