fbpx

A fost prelungit termenul controlului judiciar în privința lui Stoianoglo

Măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată în privinţa procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost prelungită cu 30 de zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de către procurorul de caz desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), Victor Furtună, într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție (PA).

Citește și: Ședința la care urma să fie examinată cauza penală de învinuire a lui Stoianoglo în depășirea atribuțiilor de serviciu, amânată până în martie 2022

În după amiaza zilei de astăzi, 4 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorului desemnat de CSP privind prelungirea controlului judiciar aplicat în privinţa lui Stoianoglo, pe o perioadă de 60 zile.

În rezultatul examinării demersului, judecătorul de instrucţie a admis parţial solicitarea procurorului de caz şi a dispus prelungirea controlului judiciar în privinţa procurorului general suspendat, pe o perioadă de 30 zile.

Vezi și: Cazul expulzării profesorilor turci: În privința lui Stoianoglo nu va fi pornită urmărirea penală

Ținând cont de admiterea parţială a demersului înaintat, procurorul de caz a anunțat că va contesta încheierea magistraţilor cu recurs la Curtea de Apel Chişinău, în termen de trei zile.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost reținut pe 5 octombrie, iar pe 8 octombrie a fost plasat în arest la domiciliu, termenul fiind prelungit de mai multe ori. Pe numele procurorului general suspendat sunt cel puțin șase capete de acuzare.

Citește și: Stoianoglo, după ce s-a anunțat că este cercetat pe alte două capete de acuzare: „Cineva nu mă place, puterea din țară este o corporație de oameni buni”

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button