fbpx

A fost lansată organizația de tineret „START”: Ce scop are și de către cine e reprezentată

Un grup de tineri, însoțiți de deputatele Marina Tauber (Partidul Șor) și Diana Caraman (PCRM), au susținut miercuri, 29 iunie, o conferință de presă în centrul capitalei, anunțând despre fondarea organizației de tineret „START”, în cadrul mișcării civice „O viață nouă”, creată la protestul din 19 iunie din PMAN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat al Partidului Șor, inițiativa a venit din partea mai multor tineri activiști cu care cele două deputate s-au întâlnit la un offline la finalul săptămânii trecute.

Nouă organizație de tineret va reprezenta, potrivit formațiunii, interesele tuturor tinerilor din Republica Moldova, indiferent de viziuni și preferințe politice.

Am auzit de la ei multe comentarii pertinente și idei foarte bune și ne-am bucurat că asupra multor subiecte, mai ales în ceea ce privește situația din țară, pozițiile noastre coincid. Cunoaștem cu toții că tinerii noștri sunt și ei foarte nedreptățiți de către puterea politică. Nu li se oferă posibilitatea să aibă acces la studii de calitate, să-și deschidă și să dezvolte o afacere, să găsească un loc de muncă decent și bine plătit, să-și petreacă timpul liber în mod plăcut și constructiv. Toate acestea nu fac altceva decât să alunge tinerii peste hotare, iar asta ne provoacă probleme în lanț, de la îmbătrânirea constantă a populației, până la o scădere catastrofală a natalității”, a declarat Marina Tauber, precizând că președintele Partidului Șor, Ilan Șor, precum și echipa sa echipă, vor pune la dispoziție toate mijloacele de care dispun pentru ca tinerii să-și atingă obiectivele.

Din păcate, Republica Moldova nu trăiește cele mai liniștite și frumoase timpuri. Prezentul este sumbru, iar viitorul este în mâinile noastre. Viitorul aparține tinerilor, însă pentru a reuși, pentru a se manifesta, ei au nevoie de ajutorul nostru, al întregii societăți. Văd în ochii tinerilor care s-au adunat astăzi aici o dorință sinceră de a pune umărul la adevăratele schimbări”, a declarat Diana Caraman.

Cristian Botnarenco, unul dintre reprezentanții „START”, a afirmat că organizați nu este una politică, însă va face presiuni pe factorul politic, pentru a-l determina să înțeleagă că statul este pentru cetățeni, și nu invers.

În ceea ce privește guvernarea PAS, noi împărtășim întocmai pozițiile exprimate la protestul din 19 iunie și credem că ea nu mai reprezintă interesele cetățenilor moldoveni și trebuie să plece. Nu poți să lichidezi, într-o zi, zeci de universități, fără să faci o evaluare complexă. Noi înțelegem că Maiei Sandu îi place să lichideze. A mai lichidat anterior vreo 200 de școli și a depopulat satele din această cauză. Acum ne lichidează și universitățile, fără să propună altceva în loc. Noi nu vrem o guvernare capabilă doar să distrugă. Vom face în așa fel încât, în curând, mii de tineri să adere la organizația noastră”, a declarat tânărul.

Potrivit acestuia, pentru început organizația va veni cu mai multe propuneri și soluții pentru a aduce o schimbare reală în Republica Moldova. Totodată, va desfășura campanii de instruire și acțiuni publice.

Articole asemănătoare

Back to top button