fbpx

A fost lansată o petiție online prin care se cere anularea tezelor semestriale. „Eficiența învățării a scăzut considerabil”

Pe internet a fost lansată o petiție prin care se cere anularea tezelor semestriale. Până la momentul actual, aceasta a fost semnată de peste 100 de oameni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Din păcate, un număr mare de instituții de învățământ nu sunt încă adaptate pentru continuarea eficientă a procesului educațional. În mediul rural nu sunt condițiile necesare pentru desfășurarea învățământului online… Prin urmare, în ciuda acestei situații dificile, cerem înțelegerea faptului că și pentru elevi este o provocare imensă continuarea procesului educațional, care, la drept vorbind, stresează majoritatea elevilor din cauză că eficiența învățării și înțelegerii materialului predat a scăzut considerabil, care a dus la scăderea performanțelor școlare, si totodata instituțiile de învățămțânt au devenit mari focare de infecții.

De aceea, solicităm respectuos anularea tezelor, ca și în România, și înlocuirea lor cu un test sumativ, pentru ușurarea situației dificile în care ne aflam”, scrie autorul – Daniel Chitoroagă.

Puteți accesa petiția AICI.

Actualmente, în Republica Moldova sunt confirmate peste 100.000 de cazuri de coronavirus. Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1246 de contaminări.

Amintim că, în primăvara anului curent, tezele semestriale au fost anulate din cauza pandemiei. Promovarea elevilor s-a efectuat în baza mediei notelor obținute pe parcursul anului de studii.

Articole asemănătoare

Back to top button