fbpx

A ajuns la vamă cu… test pozitiv. Cum a „reușit” un moldovean să întoarcă de la vamă toți pasagerii unui autocar și să-i bage în carantină

Cei 21 de pasageri ai unui autocar de rută care circulă din Republica Moldova spre Polonia au fost nevoiți să își întrerupă. Totul după ce un bărbat a pornit la drum fără a avea rezultatul testului la COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Persoana era convinsă că este sănătoasă și a verificat rezultatul analizei abia la hotar. Cazul a fost înregistrat în seara zilei de 6 aprilie, la punctul de trecere a frontierei Criva.

Persoanele din autocar urmau să treacă formalitățile  pentru a traversa granița. Conform analizei de risc, după verificarea actelor de identitate ale celor 21 de pasageri, polițiștii de frontieră au solicitat prezentarea testelor la COVID-19.

Ca urmare, unul dintre pasageri a prezentat în format electronic un test pozitiv. Acesta a declarat că se simțea bine și nu avea simptome ale maladiei, așa că nu a așteptat rezultatul probelor medicale și a pornit la drum, iar datele stabilite de laborator l-ar fi surprins.

Conform procedurii, individul de 40 de ani, originar din capitală, a fost izolat până la venirea Ambulanței La fața locului, echipajul medical din orașul Lipcani a examinat persoana și a constatat că aceasta poartă o formă asimptomatică a bolii.

Așadar, polițiștii de frontieră nu au autorizat ieșirea din țară a autocarului, iar toți pasagerii și șoferul au fost plasați în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile. De menționat este și faptul că acesta nu este primul incident de acest gen, iar un caz similar a avut loc săptămâna trecută, în același punct de trecere a frontierei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button