fbpx

5000 de doze de vaccin antirabic au ajuns în R. Moldova

Al doilea lot de 5000 de doze de vaccin antirabic, produs în India, a ajuns în Republica Moldova. Vaccinurile au fost pocurate din banii fondului de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), care a alocat 469.000 de lei pentru această achiziție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit CNAM, vaccinul antirabic este folosit înainte şi după expunere la virusul rabic, în calitate de imunizare primară. Vaccinarea profilactică este recomandată persoanelor cu risc crescut de contaminare cu acest virus. Totodată, vaccinarea postexpunere este indicată după producerea muşcăturii de către un animal ce poate fi purtător de rabie şi când anumite persoane sunt suspectate de expunere la rabie.

Primul lot de 7000 de doze de vaccin antirabic a fost achiziţionat în luna mai a acestui an şi a costat 656,6 mii de lei, bani alocaţi la fel de CNAM.

În fiecare an, aproximativ 5000 de moldoveni sunt afectați de mușcăturile animalelor. Singura modalitate de a preveni îmbolnăvirea cu rabie este vaccinul, care se administrează imediat după incident. În lipsa măsurilor urgente, consecinţele pot fi fatale.

Articole asemănătoare

Back to top button