fbpx

31 octombrie va fi cea mai lungă zi din an. Cum ne afectează organismul trecerea la ora de iarnă

În noaptea de sâmbătă spre duminică, altfel spus – de 30 spre 31 octombrie, R. Moldova va trece la ora oficială de iarnă în anul 2021. După schimbarea acelor ceasornicului, ziua de 31 va fi cea mai lungă din an, având 25 de ore.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procesul de ajustare a orei are loc în fiecare primăvară și toamnă. În noaptea de 30 spre 31, ceasurile vor fi date înapoi de la ora 04:00 – la ora 03:00. Vara – operațiunea se efectuează invers.

Trecerea la ora de iarnă are loc în toate statele europene. Chiar și așa, operațiunea nu este realizată simultan în toate țările, dat fiind diferența de fus orar.

Cum ne afectează organismul schimbarea orei

Medicii spun că schimbarea orei poate afecta organismul mai ales în cazul categoriilor aflate la extreme: copiii şi vârstnicii. Nu este exclus să apară insomnii, oboseală, nervozitate sau dureri de cap, pentru că schimbarea orei aduce, de fapt, o modificare a rutinei.

Pe lângă modificările somnului, unele persoane pot acuza astenie, vertij, irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare sau modificarea apetitului.

Atenție mare în cazul vârstnicilor și a tuturor persoanelor care au de luat medicaţie la oră fixă, pentru că practic li se dă medicaţia peste cap.

Medicii spun că avem nevoie de aproximativ o săptămână, două pentru a ne adapta la ora de iarnă.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button