fbpx

30 de zile de arest la domiciliu pentru Sîrbu, Vitiuc și Zagorodnîi în cadrul dosarelor de îmbogățire ilicită

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au examinat joi, 31 martie, demersurile procurorilor anticorupție privind prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pe un termen de 30 zile, în privința a 3 ex-deputați, vizați în cadrul dosarelor penale de îmbogățire ilicită.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit surselor Ziarului de Gardă., este vorba despre ex-deputații Serghei Sîrbu, Vladimir Vitiuc și Anatolie Zagorodnîi, cercetați pentru îmbogățire ilicită în dosarul celor 13 foști deputați transfugi.

Potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), în rezultatul examinării demersurilor procurorului de caz, judecătorul de instrucție a dispus admiterea parțială a acestora, dispunând plasarea celor 3 ex-deputați în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile. Ținând cont de deciziile instanței de judecată, procurorii anticorupție urmează să le conteste cu recurs la Curtea de Apel Chișinău.

„În partea ce se referă la un alt ex-deputat, aflat în arest preventiv, procurorii la fel au înaintat demers la prelungirea termenului de arest, care va fi examinat pe parcursul zilei de mâine, la Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana”, menționează PA.

Potrivit PA, în perioada februarie-martie 2022, în comun cu Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a aplicat sechestre pe bunuri în valoare totală de 6.920.053,42 lei, ce aparțin ex-deputaților, vizați în cadrul dosarelor penale de îmbogățire ilicită.

În această perioadă, au fost sechestrate 5 bunuri imobile, în valoare totală de 6.562.006,34 lei, ce aparțin unor trei ex-deputați; mijloace bănești în numerar în valoare totală de 358.047,08 lei, ridicați în rezultatul perchezițiilor efectuate la 4 ex-deputați.

Articole asemănătoare

Back to top button