fbpx

20 de militari moldoveni vor participa în misiunea de menținere a păcii în cadrul UNIFIL

Cu votul a 57 de deputați a fost adoptat, în cadrul ședinței Parlamentului, de joi, 18 noiembrie, proiectul de hotărâre privind participarea contingentului Armatei Naționale în cadrul Forței Interimare a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL).

Contingentul Armatei Naționale, constituit dintr-un pluton de 20 de militari, va participa, în componența forțelor militare italiene în UNIFIL, în misiuni de securitate și pază a obiectelor militare și de patrulare, în regiunea sud-vestică a Libanului. În componența contingentului italian mai participă 177 militari din Serbia și 32 din Armenia.

Militarii moldoveni urmează să participe în această misiune începând cu luna august 2022.

Cheltuielile aferente participării, în cadrul operației internaționale UNIFIL, a contingentului Armatei Naționale vor fi acoperite din contul și în limita alocațiilor bugetare ale Ministerului Apărării.

UNIFIL a fost înființată în scopul retragerii forțelor israeliene din sudul Libanului și restabilirea păcii și securității internaționale. La misiunea UNIFIL participă circa 10.500 de militari din 45 de state ale lumii.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button