fbpx

Zelenski: În fiecare victorie a Ucrainei există şi o victorie a celor care apără libertatea şi valorile europene

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, marţi seară, că în regiuni de pe o suprafaţă de peste 4.000 de kilometri pătraţi au fost finalizate măsurile de finalizare după reluarea controlului de către forţele Ucrainei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Am analizat în detaliu situaţia din teritoriul eliberat al statului nostru. Deocamdată, măsurile de stabilizare au fost finalizate în regiuni cu o suprafaţă totală de peste 4.000 de kilometri pătraţi. Stabilizarea continuă şi pe alt teritoriu eliberat de aproximativ aceeaşi dimensiune. Sunt depistaţi ocupanţi şi grupuri de sabotaj, colaboratori sunt reţinuţi şi securitatea deplină este restabilită. Poliţiştii de frontieră au sarcina de a proteja frontiera de stat în teritoriul eliberat. Încă o dată, le mulţumesc tuturor luptătorilor noştri care au asigurat o înfrângere atât de mare şi rapidă a invadatorilor de pe teritoriul regiunii Harkov!”, a declarat şeful de stat, relatează stirileprotv.ro.

Zelenski a mai spus că este important ca viaţa să revină la normal în regiunile recucerite. „De exemplu, în Balakliya, în Hrakove, a început deja plata pensiilor pentru ultimele cinci luni, perioada în care pur şi simplu nu puteam face plăţi din cauza ocupaţiei. Şi toţi pensionarii ucraineni din teritoriul eliberat îşi vor primi banii. Ucraina îşi îndeplineşte întotdeauna obligaţiile sociale faţă de oameni”, a menţionat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a mai spus că a discutat cu directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva. „I-am mulţumit pentru alocarea a 1,4 miliarde de dolari ca sprijin suplimentar pentru statul nostru. Am discutat despre un nou program de cooperare şi, în general, despre menţinerea stabilităţii financiare a Ucrainei”.

Zelenski: „Împreună cu partenerii noştri, am construit deja o puternică coaliţie anti-război”
De asemenea, el a precizat că se lucrează pentru a se asigura că cei mai puternici lideri ai lumii libere devin garanţi ai securităţii Ucrainei.

„Lucrăm pentru ca la nivel multilateral şi bilateral să fie stipulat în detaliu cine, cum şi când ar trebui să reacţioneze în cazul oricărei ameninţări la adresa securităţii statului Ucrainei. Să se reacţioneze cu sancţiuni, aprovizionare cu arme, tot sprijinul material şi financiar necesar. Principalul lucru sunt paşii clari şi obligatorii din punct de vedere juridic, acţiunile specifice şi oportune, în special, acţiunile preventive. Adică tot ceea ce ţara noastră nu avea înainte şi din cauza căruia Rusia avea iluzia că ar putea rămâne nepedepsită pentru războiul împotriva Ucrainei”, a adăugt liderul de la Kiev.

„Împreună cu partenerii noştri, am construit deja o puternică coaliţie anti-război, care include zeci de state diferite. Şi acum lucrăm pentru a ne asigura că cele mai puternice state care deja ne ajută să devină o coaliţie de pace care va dura pentru totdeauna. Am vorbit cu prim-ministrul Italiei Mario Draghi. L-am informat despre situaţia din prima linie, despre succesele statului nostru. Remarcăm mereu: în fiecare victorie a Ucrainei există şi o victorie a celor care, împreună cu noi, apără libertatea şi valorile europene. Italia este printre cele mai puternice”, a conchis Zelenski.

Articole asemănătoare

Back to top button