fbpx

Zborurile private între Ucraina şi Rusia, interzise! Guvernul de la Kiev: Nimeni nu are dreptul să ne umilească statul

Astăzi, Guvernul de la Kiev a luat decizia de a interzice toate zborurile private între Ucraina și Rusia. Excepție de la interdicție vor face doar cele necesare misiunilor ONU, OSCE şi ale Crucii Roşii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă înainte interdicția era aplicată doar pentru zborurile regulate între cele două ţări, acum este valabilă și pentru aeronavele neînregistrate în Rusia care realizează curse neregulate.

Despre acest lucru a anunțat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. El spune că hotărârea a fost luată după ce, la sfârșitul lunii martie, fostul candidat prorus la preşedinţie Iuri Boiko şi Victor Medvedciuk, un politician apropiat al preşedintelui rus, Vladimir Putin, au făcut o vizită la Moscova, acolo unde s-au întâlnit cu înalţi oficiali ruşi.

Potrivit lui Avakov, ministerul a analizat zborul celor doi oameni politici, iar „Boiko a profitat de o breşă în legislaţia noastră”, transmite moldpres.md.

„Nimeni nu are dreptul să ne umilească statul. Nimeni. Inclusiv când e vorba de politicieni de o altă ideologie, care trebuie să fie una singură: statul nostru, casa noastră”, a susținut premierul ucrainean, Volodimir Groisman.

Articole asemănătoare

Back to top button