fbpx

Zăpezi abundente au lovit Spania. Peninsula a înregistrat cea mai mică temperatură din istoria țării

Zăpezi abundente şi vânturi puternice s-au abătut asupra Spaniei, unde temperaturile au scăzut până la minus -34 de grade Celsius, cea mai scăzută valoare înregistrată în Peninsula Iberică de la începutul măsurătorilor meteorologice, a anunţat Agenţia de Stat pentru Meteorologie, transmite Agerpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Această temperatură record a fost înregistrată în Munţii Pirinei la Clot del Tuc de la Llanca, o localitate din provincia Aragon din nord-estul Spaniei, miercuri dimineaţă la ora locală 05:19, a precizat aceeaşi agenţie spaniolă.

Valoarea înregistrată a fost cu două grade Celsius mai scăzută decât precedentul record, ce data din anul 1956, când o temperatură de – 32 de grade Celsius a fost măsurată în Estany-Gento, în provincia Lleida din nord-estul Spaniei.

Zăpezi abundente sunt prognozate şi pentru zilele viitoare în centrul şi nordul Spaniei, unde temperaturile vor scădea până în jurul valorii de – 11 grade Celsius.

Un bărbat de 75 de ani care s-a rătăcit după ce a decis să meargă pe jos spre un adăpost după ce automobilul său a rămas blocat într-o furtună de zăpadă a fost salvat în cele din urmă de Poliţia din Navia de Suarna, în apropiere de Lugo, în nord-vestul Spaniei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button