fbpx

Vrei să găsești jobul perfect? Cinci întrebări la care trebuie să răspunzi

Găsirea jobului perfect este unul dintre cele mai importante obiective din cariera unui angajat. De multe ori acesta nu este cel mai ușor task și este nevoie de multă răbdare și perseverență până găsești un loc de muncă, unde să te duci cu plăcere în fiecare dimineață, de luni până vineri. Uneori se întâmplă să găsești un post de lucru fain, aproape de casă, alteori se întâmplă să te atragă ofertele de lucru peste hotare cu biometric. Cum să găsești jobul perfect? Răspunde la cinci întrebări înainte să aplici la un post vacant:

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ce te interesează?

Gândește-te la ce îți place să faci și ce îți provoacă satisfacție. Dacă ești pasionat(ă) de agricultură, dar nu ai studii în domeniu, înscrie-te la cursuri de specialitate și profită de varietatea de locuri de muncă agricultură, disponibile în țară. În căutarea jobului preferat, nu te gândi la salariul, pe care-l poți avea, deoarece acesta este un criteriu subiectiv, iar remunerarea este oferită pentru timpul, pe care-l petreci la birou. Pentru început, concentrează-te doar pe ce-ți place să faci. 

De asemenea, analizează ce industrii sunt interesante pentru tine. La această etapă, poți să-ți amintești ce voiai să lucrezi în copilărie, ce hobby-uri aveai și ce te pasionează acum. Dacă ai găsit răspuns la aceste întrebări, identifică o persoană notorie din această nișă și discută cu el/ea. Află care sunt avantajele și dezavantajele domeniului, cât și unde poți să avansezi.

Care mediu de lucru este potrivit pentru tine?

Lucrezi mai eficient singur(ă) sau în echipă? Dacă oferi un randament mai bun atunci când muncești alături de colegi, cu siguranță te vei adapta într-o companie cu procese organizaționale setate minuțios. Dacă ești mai productiv(ă) când lucrezi desinestătător, trebuie să cauți un job, care oferă program de muncă remote sau să optezi pentru proiecte freelance Moldova sau proiecte internaționale. Pentru a găsi atmosfera de lucru în care să te regăsești, ține cont de tipul caracterului tău. Fie că ești introvertit ori extrovertit, ai nevoie de condiții diferite de lucru. Analizează ce personalitate ai înainte să decizi în ce domeniu și în ce companie vrei să-ți construiești cariera.

Care sunt valorile tale?

Siguranța, loialitatea, cooperarea, respectul sau solidaritatea sunt câteva dintre valorile, pe care să le cauți la un pot de muncă. De exemplu, atunci când siguranța financiară este prioritară, te vei angaja la un job bine plătit în detrimentul celorlalte aspecte. Analizează în profunzime ce este important pentru tine pentru a identifica locul de muncă, care corespunde necesităților tale.

Care sunt abilitățile mele?

Gândește-te ce aptitudini ai și cum te pot ajuta acestea în carieră. De exemplu, soft skills sunt abilitățile interpersonale, precum empatia, rezolvarea eficientă a problemelor, planificarea și organizare. Hard skills sunt abilitățile, pe care le dezvolți datorită studiilor și a instruirii. Partea bună este ambele seturi de abilități pot fi însușite și formate în oricare moment, pe parcursul vieții. O cercetare obiectivă a capacităților tale, te va ajuta să înțelegi cât de pregătit(ă) ești pentru jobul, pe care ți-l dorești.

Care este scopul tău?

Ce vrei să realizezi prin munca ta? Vrei să creezi anumite produse, să distrezi oamenii sau să-ți dedici cariera, ajutând alți oameni? După ce vei determina, ce misiune și scop ai, va fi mai simplu să alegi în domeniu să te specializezi. 

Pentru unii dintre noi, alegerea carierei este o alegere simplă și nu implică un proces complex de luarea a deciziei. Dacă pentru tine nu este la fel de ușor, nu trebuie să te îngrijorezi. Compară acest proces cu un drum lung, care o să te ducă la o destinație frumoasă și savurează „călătoria”.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button