fbpx

Vrea să-și facă țara mândră și în India. Moldoveanca Anastasia Nichita va participa la un nou campionat de lupte libere

Anastasia Nichita este o mândrie pentru Republica Moldova, datorită reușitelor acumulate de-a lungul timpului. Acum, basarabeanca sportivă vrea să ridece țara la un alt nivel, participând la un campionat de lupte libere din India.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Campioana mondială și europeană printre tineret se pregătește ca mâine să călătorească și să participe pentru clubul Haryana Hammers, în care vor mai juca încă trei sportivi de peste hotare: Tetiana Omelchenko (62 kg, Azerbaidjan), Ali Shabanov (86 kg, Belarus) şi Oleksandr Khotsianivskyi (125 kg, Ucraina). În competiție, luptătoarea va avea ocazia să lupte împotriva unor premiante la Jocurile Olimpice.

Așadar, campionatul va fi unul pe echipe și presupune participarea a șase cluburi. Întreaga competiție de luptă va dura trei săptămâni, cu începere de pe 14 ianuarie. Acest concurs reprezintă o etapă de pregătire către Europenele de tineret Under 23, programate în perioada 4-10 martie în Serbia, scrie olympic.md.

Amintim că tânără moldoveancă a devenit în 2018 campioană mondială la lupte libere printre tineret, câștigând medalia de aur la competiția care a avut loc în Slovacia. În același an, Anastasia a cucerit aurul și la europenele de lupte libere printre juniori, care au avut loc în Italia, iar acestea fiind doar unele din reușitele sale.

Articole asemănătoare

Back to top button