fbpx

#VotezAcasă – flashmobul moldovenilor de peste hotare. Oamenii își cumpără bilete și revin în țară pentru a participa la alegeri

La aceste alegeri parlamentare, diasporei i-au revenit doar trei circumscripții: Europa de Est, Europa de Vest și SUA, Canada. Astfel, pe rețelele de socializare moldovenii stabiliți peste hotare au dat startul unui flashmob prin care își îndeamnă conaționalii să revină în țară pentru a vota de acasă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițiativa a pornit de la un tânăr stabilit în Danemarca, care a și dat startul print-o postare pe pagina sa de Facebook, în care a etichetat câțiva prieteni din diasporă. Provocarea a fost primită rapid și de alți internauți, astfel în doar câteva ore au apărut zeci de comentarii, postări cu hashtag-ul #VotezAcasă și fotografii în care apar bilete la avion cu destinația Chișinău.

Indignați de faptul că diaspora e discriminată doar cu trei locuri în Parlament și conștienți de faptul că voturile lor contează mai mult acasă, moldovenii din toate colțurile lumii se strâng în țară pentru alegeri.

 

Articole asemănătoare

Back to top button