fbpx

Vom mânca mai multe alimente produse în laborator? Până 2040 carnea nu va proveni majoritar de la animalele sacrificate

Până în 2040, aproximativ 60% din totalul cărnii va fi produs în laborator. Potrivit unui studiu realizat de AT Kearney, aceasta va avea aspect şi gust similar cărnii, dar nu o va conține. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Studiu este bazat pe mai multe interviuri cu experţi în domeniu și scoate în evidenţă efectele puternice pe care le are producţia de carne asupra mediului. La fel, cercetarea menționează preocupările oamenilor pentru condiţiile în care locuiesc animalele la ferme, transmite Euronews.

În raportul AT Kearney se declară producătorii care folosesc ingrediente vegetale pentru a crea surogate de burgeri, ouă şi alte produse sunt în plină expansiune. Astfel, autorii studiului menționează că 35% din carne va fi produsă în laborator, iar 25% va fi înlocuită cu alternative vegane.

Actualmente, potrivit raportului, industria cărnii are profituri de 1 trilion de dolari anual, dar și un impact uriaș asupra mediului.

 

Articole asemănătoare

Back to top button