fbpx

Vom avea sau nu Eurovision anul acesta? Organizatorii anunță o potențială anulare a evenimentului

Concursul muzical internaţional Eurovision 2019, programat pentru 14-18 mai, ar putea fi anulat din cauza atacurilor cu rachete şi problemelor legate de securitate în Israel.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit presei internaționale, în ultimele două săptămâni, Israelul a suferit două atacuri cu bombă, iar cel din urmă s-a soldat cu pierderi umane, dar și cu o umbră asupra desfășurării renumitului eveniment, Eurovision Song Contest 2019.

Reprezentanţi oficiali ai Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU) urmăresc atent cum evoluează evenimentele, dar nu au anunțat încă nicio hotărâre oficială. De asemenea, aceștia susțin că necătând la pericolul din țară, dar și la lipsa securității, participanţii la Eurovision din Norvegia, Muntenegru şi Marea Britanie au sosit deja în Israel pentru a filma spoturile.

Organizatorii sunt îngrijorați de posibilitatea unei escaladări sau a unui atac chiar în timpul evenimentului, care ar avea urmări mai mult decât tragice. În continuare, organizatorii alături de reprezentanții KAN (canalul public israelian) şi autorităţile israeliene corespunzătoare lucrează pentru a putea garanta siguranţa celor care se pregătesc şi care vor participa la concurs.

Amintim că Eurovision Song Contest 2019 ar urma să se desfășoare la Tel Aviv, în perioada 14-18 mai. Reprezentanta țării noastre, Anna Odobescu, ar urma să evolueze în cea de-a doua semifinală cu piesa „Stay”.

Articole asemănătoare

Back to top button