fbpx

video | Vor să caute bănuț cu bănuț. Deputații ACUM și PSRM au votat formarea Comisiei parlamentare de anchetă a fraudei bancare

Deși decretul semnat de Pavel Filip privind dizolvarea Parlamentului a intrat în vigoare de ieri, deputații ACUM și PSRM s-au adunat și astăzi în ședință pentru a vota formarea și componența Comisiei parlamentare de anchetă a fraudei bancare. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, președintele Comisiei urmează să fie membrul PPDA Alexandru Slusari, iar vicepreședinte – socialistul Vladimir Golovatiuc. Majoritatea formată din ACUM și PSRM au decis să delege, din partea fiecărei fracțiuni, câte trei reprezentanți și au lăsat trei locuri libere pentru Partidul Democrat și Partidul Șor.

Deocamdată au fost aleși socialiștii Vladimir Țurcan, Vladimir Golovatiuc, Adrian Lebedinschi și reprezentații ACUM Alexandru Slusari, Dumitru Alaiba și Lilian Carp.

„Scopul acestei comisii este să numească vinovații și anume vina politică a instituțiilor. Furtul a avut loc fie din cauza încălcării legii, fie a modificării speciale a acestor legi. După munca Comisiei, sper că vor fi numiți nu doar vinovații, ci și întorși banii”, a spus socialistul Vladimir Golovatiuc.

„Trebuie să restabilim încrederea partenerilor de dezvoltare. E culmea nesimțirii ca cei care lipsesc din centrul sălii merg la parteneri după împrumuturi. Partenerii sunt stupefiați că la noi s-a furat un miliard, iar noi cerșim. Sarcina Comisiei este maximă responsabilite, devotament total, să ne convocăm mai des ca cetățenii să vadă că noi dorim să întoarcem banii”, a spus deputatul ACUM Igor Grosu.

Articole asemănătoare

Back to top button