fbpx

video | Unde se află prima grădiniță din Republica Moldova dotată cu salină

O salină a fost dată în exploatare în cadrul unei grădinițe din comuna Stăuceni, municipiul Chișinău. Aceasta este prima instituție preșcolară din Republica Moldova dotată cu salină. Anunțul a fost făcut pe site-ul Primăriei Stăuceni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În calitate de primar mă bucur foarte mult că am reușit. Grădinița „Sălcioara” va fi prima instituție publică de educație timpurie din municipiu dotată cu salină”, a menționat edilul comunei, Alexandr Vornicu.

Camera de relaxare cu sare are o suprafață de 18 metri pătrați, fiind dotată cu mix de sare granulată și rășină naturală. Totodată, a fost instalat sistemul de ventilare, iar pe pereți au fost aplicate elemente decorative și iluminat de tip LED.

Salina a fost construită la inițiativa administrației Primăriei, cu susținerea Consiliului local Stăuceni. Proiectul a costat 264 000 lei, banii fiind alocați din bugetul local.

Conform medicilor pediatri, aerul de salină aduce numeroase beneficii sănătății precum: întărirea imunității întregului organism, curățarea și eliberarea aparatul respirator, având efecte extrem de benefice asupra sistemului O.R.L. De asemenea, este un bun antialergic și înlătură efectele negative ale poluării – afirmă autoritățile locale din Stăuceni.

Articole asemănătoare

Back to top button