fbpx

video | Un ucrainean fără permis de conducere și soția acestuia, agresivi cu polițiștii după ce ar fi fost opriți forțat

Pe rețelele de socializare au devenit virale câteva secvențe video în care apare o femeie din Ucraina certându-se cu agenții de patrulare din Orhei, iar femeia acuză oamenii legii că ar fi lovit intenționat mașina condusă de soțul său.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Contactat de Știri.md, șefa Secției de Comunicare și Protocol de la IGP, Diana Fetco, a declarat că incidentul a avut loc pe 30 iunie curent, pe traseul R6 din raionul Orhei.

Polițiștii de patrulare, aflându-se în misiune de serviciu pe traseul R6 din raionul Orhei, au stopat un automobil de marcă BMW cu numere de înmatriculare străine, condus de un bărbat de 30 ani, pe motivul depistării a 21 de încălcări rutiere fixate cu ajutorul sistemului de supraveghere control trafic.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că șoferul nu deține permis de conducere și avea ca pasageri o femeie și doi copii minori.

În timp ce polițiștii documentau încălcările depistate, șoferul automobilului a fugit de la fața locului, iar polițiștii au fost nevoiți să-l urmărească până în localitatea Peresecina din raionul Orhei, unde l-au oprit forțat.

În timpul intervenției, șoferul automobilului a manifestat un comportament agresiv și, folosind cuvinte necenzurate, a încercat să lovească unul dintre polițiști cu ușa automobilului, iar polițistul, pentru a se apăra, a opus rezistență în timp ce bărbatul încerca insistent sa-l lovească repetat cu ușa.

Ulterior, bărbatul și pasagera acestuia au continuat să aibă un comportament agresiv, inclusiv când a venit evacuatorul pentru a ridica mașina condusă de o persoană fără drept de a conduce; motiv pentru care polițiștii l-au somat repetat cu privire la aplicarea mijloacelor speciale, însă acesta nu s-a subordonat solicitărilor.

În vederea stopării comportamentului vădit ilegal, polițiștii i-au aplicat mijloacele speciale șoferului (cătușele).

Automobilul de model BMW a fost evacuat la parcarea specială.

Cazul este investigat de către Procuratura municipiului Orhei.

„Poliția Republicii Moldova nu tolerează așa comportament față de angajați, indiferent de naționalitatea cetățeanului somat”, a precizat Fetco.

Articole asemănătoare

Back to top button