fbpx

video, update | Totuși, câte cazuri avem? Viorica Dumbrăveanu se încurcă în cifre și a anunțat mai mulți pacienți care au fost diagnosticați cu virusul COVID-19, decât numărul oficial

Ministra Sănătății a anunțat că 10 pacienți au fost diagnosticați cu virusul COVID-19 și sunt internați în Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății. Precizarea a fost făcută în timpul declarațiilor de presă din această dimineață.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
ACTUALIZARE (!): Reprezentanții Ministerului Sănătății ne-au comunicat că cele 10 persoane internate în Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, anunțate de Viorica Dumbrăveanu, sunt doar suspecte, nu și confirmate, pacienții așteptând încă rezultatele testului la COVID-19.

Șefa Serviciului de informare și comunicare cu mass-media din cadrul MSPS, Veronica Istrati, a menționat că  Viorica Dumbrăveanu a prezentat cifrele într-un context nereușit, fiind vorba despre o eroare de exprimare.

INFORMAȚIA ACTUALIZATĂ DE MSPS, privind pacienții cu coronavirus internați:
În acest moment, 43 persoane sunt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, doi copii – internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii,  doi pacienți la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Totodată, este înregistrat un caz de însănătoșire și un caz de deces.

Dumbrăveanu a vorbit despre starea celor 43 de pacienți internați la Spitalul Toma Ciorbă, Spitalul Clinic Municipal de Boli Infecțioase pentru Copii (doi pacienți) și Spitalul Clinic Republican (un pacient), însă a menționat și despre „10 persoane la care a fost deja stabilit diagnosticul de infecție cu COVID-19”, internate în Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății. Potrivit ministrei, starea acestor 10 pacienți este grav-stabilă, dar sunt și pacienți cu evoluție stare medie.

În total, Viorica Dumbrăveanu menționează despre 56 de pacienți internați vineri, 20 martie 2020, în instituțiile medicale din țară.

Nu se cunoaște dacă a fost o greșeală a ministrei sau dacă aceasta anunțat despre alte persoane diagnosticate. Am încercat să contactăm Ministerul Sănătății pentru precizări, dar la numărul de telefon indicat pe portalul instituției nu ne-a răspuns nimeni.

Precizăm că, potrivit datelor anterioare, în Moldova au fost înregistrate 49 de cazuri de coronavirus. Din acest număr de pacienți, unul a decedat, iar unul a fost tratat.

CITEȘTE ȘI: 

Totul despre coronavirus în Moldova. Evoluția situației de la identificarea primei persoane infectate cu COVID-19 și până acum

O moldoveancă din Italia a decedat din cauza coronavirusului

 

Articole asemănătoare

Back to top button