fbpx

video | Simona Halep, decorată de Klaus Iohannis cu Ordinul „Steaua României”: Aţi scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a decorat-o astăzi pe Simona Halep, la Palatul Cotroceni, după victoria acesteia de la Wimbledon. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Înainte de a-i înmâna Ordinul „Steaua României”, în grad de Cavaler, șeful statului a felicitat-o pe Simona Halep pentru victoria de la Wimbledon.

„Aţi scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc, în doar 55 de minute, la Wimbledon. Datorită talentului, pasiunii, determinării, perseverenţei şi a pregătirii constante, aţi reuşit să deveniţi prima jucătoare de tenis din România care deţine acest titlu. Vă felicit din toată inima! A fost mai mult decât un meci, a fost o lecţie de concentrare, de forţă fizică şi psihică, de uriaşă ambiţie. Ne-aţi demonstrat tuturor că prin efort constant şi pasiune se pot obţine performanţe deosebite pe scena mondială a sportului. Vă mulţumesc, în numele românilor, pentru modul în care promovaţi ţara noastră şi sportul românesc!”, i-a transmis Klaus Iohannis Simonei Halep.

Totodată, pe o notă mai tristă, preşedintele României şi-a exprimat regretul faţă de copiii talentaţi care nu pot practica un sport din cauza situaţiei financiare.

Simona Halep s-a emoţionat la ceremonia sa de decorare de la Palatul Cotroceni. Sportiva a afirmat că este mai greu decât finala de la Wimbledon şi că este mândră că este româncă.

„Sunt mândră că sunt româncă şi sper să merg cu fruntea sus peste tot şi câştig cât mai multe trofee ca să fiu o inspiraţie pentru toţi copilaşii şi sper să aibă ocazia şi condiţii cât mai bune că să avem cât mai mulţi campioni în viitor. Vă mulţumesc din nou şi sunt destul de emoţionată, este mai greu decât finala de la Wimbledon. mulţumesc frumos”, a declarat Simona Halep, la ceremonia sa de decorare, care a avut loc la Palatul Victoria.

Sportiva le-a mulţumit părinţilor, antrenorilor, preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi tuturor românilor pentru susţinere.

Articole asemănătoare

Back to top button