fbpx

video | Ședința de constituire a noului Parlament, încheiată după o oră de discuții. Motivul pentru care deputații au părăsit sala Legislativului

UPDATE. Ședința de constituire a noului Parlament a fost încheiată după o oră de discuții. Această decizie a fost luată din cauză că nu a fost creată o majoritate parlamentară. Ulterior, va fi anunțată ziua când ședința va continua.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Știrea inițială: Astăzi are loc prima ședință de constituire a Parlamentului Republicii Moldova, care este prezidată de decanul de vârstă al Legislativului și deputat PSRM, Eduard Smirnov.

Deputații noi aleși s-au convocat în prima ședință a Legislativului într-un număr de 97, iar patru dintre parlamentari nu s-au prezentat.

Președintele CCM, Mihai Poalelungi, a menționat, la începutul ședinței, că în circumscripția națională nu au fost comise încălcări care să influențeze rezultatele alegerilor.

Cuvântul a fost oferit Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, care a transmis că principalul obiectiv al viitorului Parlament este „readucerea încrederii cetățenilor în viitorul țării și în instituțiile de stat”.

„Oamenii așteaptă să avem un dialog, ne privesc acum cu speranță. Stimați deputați, nimic nu este veșnic, nu cădeți aroganței politice. Gândiți-vă că oamenii doresc să vadă un progres. De aceea, vă propun să vă așezați la masa de dialog. În calitate de Președinte, intenționez să vă invit pe fiecare în parte, pentru a dialoga despre viitorul țării.

În calitate de președinte, voi accepta orice majoritate, dar nu voi aproba o majoritate alcătuită din transfugi. Decât o guvernare a transfugilor, mai bine să ne judece încă o dată cetățenii la alegeri anticipate”, a declarat Dodon.

 

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button