fbpx

video | BBC a dezvăluit primele imagini ale scenei Eurovision 2023: Ce i-a inspirat pe creatori

BBC a dezvăluit cum arată scena impresionantă pe care cei 37 de artiști vor cânta la Liverpool, în luna mai, transmite tv.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Julio Himede, scenograful de la Liverpool, și-a bazat designul scenic pe principiile – „împreună, sărbătoare și comunitate”.

El a declarat pentru Eurovision.tv:

„Arhitectura se inspiră dintr-o îmbrățișare largă, deschizându-și brațele către Ucraina, artiștii spectacolului și invitații din întreaga lume. M-am concentrat pe aspectele culturale și asemănările dintre Ucraina, Marea Britanie și în special Liverpool. De la muzică, dans și artă la arhitectură și poezie”.

Julio, care are ani de experiență lucrând la evenimente uriașe precum GRAMMY și MTV EMAs, a continuat:

„Este datoria noastră, ca designeri, să îmbunătățim performanțele printr-un peisaj vizual convingător, captând în același timp inima și sufletul Concursului Eurovision”.

Pe o suprafață de peste 450 de metri pătrați de scenă, acest set uimitor reunește încă 220 de metri pătrați de ecrane video care se mișcă și se rotesc independent, precum și peste 700 de plăci video integrate în podea și peste 1500 de metri de lumini LED.

Amintim că reprezentantul Republicii Moldova va evolua la Eurovision în prima semifinală, pe 9 mai, la Liverpool. Deocamdată nu se cunoaște cine va reprezenta țara noastră la acest concurs muzical. Finala națională va avea loc pe 4 martie.

Articole asemănătoare

Back to top button