fbpx

video | Saloanele de înfrumusețare din țară pot continua să activeze? Ministrul Finanțelor: „Pentru ele nu este această restricție”

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a dispus închiderea mai multor structuri pe timpul stării de urgență: magazine, centre comerciale, piețe și altele. Pentru saloanele de înfrumusețare, însă, se pare că nu există o astfel de restricție – o declară vicepremierul și ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, în cadrul postului de televiziune RTR-Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui activitățile de construcție, cât și cele ale saloanelor de înfrumusețare nu sunt interzise pe durata stării de urgență, odată ce acestea respectă măsurile de securitate (distanța socială, utilizarea măștilor și mănușilor de protecție, dezinfectarea).

„Vreau să vă reamintesc că CSE nu permite cuiva să lucreze, ci interzice. Pentru tipurile de activități pe care le-ați numit, nu este interzis, nu au existat restricții. Și-ar putea continua activitatea în mod normal”, a declarat vicepremierul.

Cu toate acestea, funcționarul a fost de acord cu faptul că – în pofida acestui fapt – au fost cazuri când Poliția a restricționat activitățile saloanelor de acest gen, spunând proprietarilor că vor fi amendați. Totuși, spune Pușcuța, ofițerii Ministerului de Interne au primit instrucțiuni și există mai puține cazuri de închidere a acestor localuri.

Vezi de la minutul 28:35.

Articole asemănătoare

Back to top button